28 february 2011
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
28 Februari 2011 | Turkije, Kayseri
Op dit moment lig ik in mijn bed een verslagje te typen.
Vandaag onze eerste stagedag achter de rug. Een heleboel gezien en ook al geleerd. (jaja, ik spreek al bijn Turks) huhum. Dat gaat hem dus niet worden. Ben al lang blij dat m'n Engels beter gaat worden(I hope)
Aangezien we heel de dag Engels moeten praten ben ik er zeker van dat dit gaat lukken!
Maar over vandaag.
Om 09.00 hadden we stress want het busje stond al voor de deur en wij waren nog niet klaar, we dachten namelijk dat hij om 09.10 zou komen en aangezien ze hier normaal gesproken altijd later zijn hadden we niet zo'n haast totdat we gebeld werden door de receptie dat de bus er was. Dat was dus even rennen. Maar dat is allemaal goed gekomen.
We wisten allemaal waar we heen moesten want dit was Zaterdag al tegen ons verteld. We hadden een rooster gekregen maar er zaten veel gaten in, daarom kregen we vandaag een nieuwe met aanpassingen. We mogen in andere klassen en teachers gaan helpen. Dit vinden ze allemaal erg leuk. Er is een speciaal department voor ons vrij gemaakt zodat we daar kunnen zitten om thee te drinken en om voorbereidingen te doen. Morgen mag ik al meteen een lesje geven over onze cultuur in Nederland. Deze ga ik zometeen nog even voorbereiden.
We hebben een leuke en bijzondere dag gehad met alle studenten. Ze zijn erg respectvol voor de leraren hier. (zouden ze in Nederland meer moeten doen)
Het verschil met Nederland is erg groot dat hebben we vandaag meteen gemerkt. Hier raken we zeker wel aan gewend. Aandacht van de studenten krijgen we zeker wel, dat is een ding dat zeker is. Ik ging vandaag bij de kindergarden weg. Toen de teacher dit vertelde vlogen er 6 kinderen om me heen en zeiden in het Turks dat ik niet weg mocht gaan. Toen ze vertelde dat ik nog terug kwam was het goed, maar ze wilden allemaal een kus van me. (haha) Dit is trouwens normaal hier op het Tekden College. Dit is de cultuur. Hier zijn de teachers net als ouders voor hen.
Vandaag hebben we nog een gesprek met de directeur gehad. Hij was erg blij dat we er waren en heeft nog een heleboel plannen met ons. Er wordt speciaal voor ons een talentenshow gegeven door en voor de studenten. (wij moeten zelf ook iets doen, dat vinden ze tenminste erg leuk) Er wordt met de gehele groep een foto gemaakt die groot in de school opgehangen gaat worden.
Morgen op naar de volgende dag stage. We hebben er zin in.
Liefs vanuit hier, Kayseri, Fimaj.
28 Februari 2011 - 16:43
Susan :
weekendje niet op me mail gekeken e staat helemaal vol met jou nieuwe berichtjes! Leuk leuk!! Zo te lezen heb je het erg naar he zin daar, die 5 weken komen wel goed daar denk ik zo! Heb je toegevoegd op skype! Super veel plezier ! Dikke kus -
28 Februari 2011 - 20:33
Fleur:
Hee meid !
Zo te horen heb je het erg naar je zin daar zeg. Gelukkig maar !
Balen dat ik me vriendinnetje moet missen met de dolle carnavalsdagen maargoed dan trek jij daar je apenpakkie maar aan he ! Ik hoorde dat je mn mams gesproken had ! Leuk leuk, groetjes terug. En natuurlijk een dikke knuffel. Tot de volgende ! -
28 Februari 2011 - 22:54
Frans:
heej buurmeisje,
Het gaat goed lees ik,dus ik wens je erg veul sukses,gao er vur.
buurman,suske -
01 Maart 2011 - 15:40
Peggy:
Ej chicky!
Ik lees het wel weer jij vermaakt je eigen daar wel. Ben blij dat je het zo naar je zin hebt!
Wel jammer dat mijn kroeg maatje er volgende week niet bij is maar dat halen we allemaal wel weer in!
Dikke kus -
01 Maart 2011 - 17:28
Oom Henk:
Hey
ik lees wel dat je het naar je zin hebt
Geniet er maar van al ben je niet op vakantie 33 dagen zijn zo voorbij !!!!
Al valt het weer een beetje tegen zie ik
Grt uit het zonnige schijndel !!!!!! -
02 Maart 2011 - 08:15
Manon:
Gelukkig dat je 't zo naar je zin hebt Laura! En dat winkelcentrum, haleluja, kunnen zie hier nog wat van leren hihi.
Geniet er nog van, en ik zie je volgende berichtje wel weer verschijnen!
x -
02 Maart 2011 - 11:48
Maartje:
Je hebt het naar je zin zo te lezen! Super!
Jammer dat ik je maandag maar even ´´gezien/gesproken´´ heb via de cam. Het is wel stil zo zonder jou Lau... -
02 Maart 2011 - 11:48
Maartje:
& een dikke knuffel natuurlijk!!