Second and thirth day
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
03 Maart 2011 | Turkije, Kayseri
Nu weer even een berichtje over 2 dagen.
Het was weer een erg leuke en leerzame dag op stage. Heb goed contact met mijn stagebegeleider Bora. Erg gezellige teachers zijn hier. Verder is de dag vandaag erg goed verlopen op stage. We hebben weer warm eten gekregen op schoo. Vandaag was het een heerlijke (zure) soep die ik maar heb laten staan, ook kregen we rijst en witte bonen. Er zaten nog zure groenten bij. Dit was een tegenvaller. Maar al met al hadden we weer goed gegeten met al dat Turks brood erbij.
Zoals het er nu naar uitziet worden we iedere dag om 9 uur opgehaald en rond half 5 weer naar huisgebracht. Super tijden dus !! Iedere avond lekker vrij. Aanstaande zaterdag gaan we met de teachers handenarbeiten, we gaan op een speciale manier met verf en ecoline werken. Een echte Turkse manier. Hier aan het eind van de week meer over. Jaja we gaan hier ook nog in het stadion een Turkse voetbalwedstrijd kijken (Jaloers??) En last but not least: ‘We’re gonna drive on a camel’.. Ben benieuwd hoe data f gaat lopen! DIt is natuurlijk niet alles. De rest laten we nog maar is mooi op ons afkomen. Het is tenslotte de eerste week.
Vandaag hebben we ook nog iets bijzonders meegemaakt !! Het was een dubbel gevoel wat er vanmiddag na school gebeurde. De school was uit een aantal studenten van ons en teachers gingen een sigaret roken. Dit gebeurt buiten de school. Er kwamen twee weeskindjes naar ons toegelopen en vroegen om geld. Er staat een grote school , Het Tekden college dus.. Als we om de hoek kijken staan er krotjes van huizen. Zij hebben dus helemaal niets. Deze kinderen kwamen naar onze begeleiders gelopen om geld te vragen, maar ze hadden niets. Dit heeft een bepaalde indruk op ons achtergelaten. We hebben al wel samen besloten dat we onze spulletjes die we straks niet meer nodig hebben bij deze kinderen achter laten. Als we hier nu al mee beginnen staan de kinderen hier iedere dag aan school om geld te vragen..
En het leukste van vandaag was in de supermarktbus! After school we go to the supermarket. Daar gingen we in het restaurantje eten (Deze zit IN de supermarkt) Nog een paar boodschappen gedaan en naar buiten om op de bus te wachten die bij de supermarkt hoort. Na een kwartier gewacht te hebben kwam de bus aangereden. We stapte in de bus, maar natuurlijk kon de chauf geen Engels. We waren uiteindelijk wel zover dat hij wist waar we naartoe was, maar het had het nogal druk met Rian. We stonden maar te wachten en te wachten maar we wisten niet waarop. Dit kon hij ons namelijk niet vertellen. Na een kwartier wachten kwamen er andere mensen in de bus zitten, een van hen sprak een beetje Engels. Via deze weg zijn we erachter gekomen dat hij om het halfuur reed en we dus nog moesten wachten totdat deze tijd om was. Al met al een heleboel lol gehad in de bus. Eerst alle andere mensen weggebracht naar huis erg lomp in dat busje, die v snaar was erg naar de klote tenminste. Maar al met al na een halfuur rondgereden te hebben zijn we alsnog bij ons huisje aangekomen (Gelukkig) De chauf like us ! Hij raakte bijna van de weg af omdat er een vliegje in z’n oog zat en naar Rian aan het kijken was…… (knipogen dus) Danielle schrok zich een hoedje en begon meteen te schreeuwen LET OP DE WEG, LET OP DE WEG!! Bijzijnmomentje dus..
En joepiedepoepie, we zitten niet dicht bij een moskee.. Dus we worden niet gewekt door de gebeden hier. Hoe ideaal is dat …
02-03-2011
Gister hebben we weer een goede, fijne en leerzame dag op stage gehad. Dit is allemaal weer erg goed verlopen. Er hebben niet erg veel bijzonderheden plaatsgevonden. We hebben een heerlijke lunch gehad. Lekker kippetjes met rijst. Wat zal het vandaag weer worden..
Gisteravond hebben we brood gegeten. We hebben heerlijke Turkse eieren gebakken en gekookt dus we hebben heerlijk gegeten. Verder hebben we nog massages gehad van Elke. Dit kan ze erg goed, dus dit zal ze nog wel vaker gaan doen de komende 5 weken, máár ik kan niet zeggen dat ik dat erg vindt!!
We hebben een poging gedaan om te gaan slapen, maar dit is niet helemaal gelukt..
Al met al een leuke dag achter de rug. Komend weekend hebben we leuke vooruitzichten. Hier horen jullie vast nog wel meer over.
Erg leuk om al jullie berichtjes te lezen.
Ik wens iedereen alvast een fijne carnaval toe, maar ik weet zeker dat dat ook zonder mij gaat lukken. Ik zal aan jullie denken als jullie aan het feesten zijn.
Selam. (Dag!)
03 Maart 2011 - 12:39
Lieke:
wat een avontuur!
heel veel plezier en zeg tegen de chauffeur dat ie een beetje voorzichtig doet met jullie!
xxx