Het sneeuwige en zonnige Turkije!
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
13 Maart 2011 | Turkije, Kayseri
Daar ben ik weer met een verslagje.
We hebben weer een interessante week stage achter de rug, een heleboel meegemaakt en gezien.
We hebben een rooster wat iedere week hetzelfde is. Je loopt met je eigen stagebegeleider mee en met ander leraren bijv. die het vak muziek, gym, art ed. geven. Dit zijn vakken die we hier graag wilden bekijken. Afgelopen dinsdag heb ik een lesje mogen geven van mijn begeleider. Ik heb hiervoor verkeersborden gemaakt. Verkeer was het onderwerp. Dit natuurlijk in het Engels.
Deze les heb ik aan de kinderen mogen geven. We hebben hier ook nog een werkblad bij gemaakt die ik met de kinderen heb gemaakt.
Verder heb ik de uren meegelopen met de leraren. ’s Middags lunchen we op school. We krijgen warme maaltijden. ’s Avonds zijn we overgegaan op brood. We eten iedere avond waar we zin in hebben.
We werden dinsdag verrast door de directeur! Het was internationale vrouwendag. Dus alle vrouwen op school kregen een roos! Super lief natuurlijk dat wij ook erbij betrokken werden.
En toen gebeurde er woensdag iets vreemds..
Het begon te sneeuwen!! Het heeft heel de dag doorgesneeuwd. Er lag gister dus een behoorlijk pak sneeuw hier in Turkije! Dit was iets wat we niet verwacht hadden in Turkije, toch had het wel iets.
Het voordeel hier is dat het vandaag allemaal weer weg was door de zon. Heel de dag heeft heerlijk de zon geschenen.
Vandaag zijn we lekker wezen skiën en snowboarden. Ik heb vandaag voor het eerst in m’n leven op een snowboard gestaan en dit is me goed bevallen moet ik zeggen. Heb privé les gekregen van Anouk. We zijn met de lift de piste opgegaan en ben met een aantal keren vallen beneden gekomen.
Voordat we de piste op gingen zijn we met z’n allen wezen barbequen tussen de sneeuw. Heerlijke Turkse salami worst op een broodje en Turkse kebab. Het was smullen geblazen.
We hebben een heleboel lol gehad met z’n allen. De vrouw van Bora en van Seref waren er ook bij. Dit vonden we erg leuk, want deze hadden we nog nooit gezien. Ze spraken ook Engels dus dit was erg gezellig. Met z’n allen hebben we een sneeuwgevecht gehouden en ik kon het niet laten om een engel in de sneeuw te maken.
Rond een uurtje of half 6 zijn we weer aangekomen bij ons appartement. Eerst in een heerlijke warme douche en daarna hebben we een lekker roereitje gebakken. Nu ben ik met m’n thuisfront aan het skypen. Mijn papa is vandaag jarig dus iedereen is nu op bezoek om een lekker pilsje/wijntje te nuttigen. Heel erg jammer dat ik daar niet bij kan zijn, maar ik ben er ook wel een beetje bij. Ik heb een mooi plaatsje op de kast gekregen zodat ik iedereen kan zien en iedereen met me kan kletsen. En uiteraard hebben we lang zal hij leven voor ‘m gezongen!
Morgen staat een rustig dagje op de planning, dus ik ben benieuwd of dit ook gaat gebeuren, maar daar horen jullie de volgende keer meer over.
Liefs vanuit hier.
13 Maart 2011 - 02:07
DE IST:
HEU BUURMESKE,GE BENT WEL WEID WEG UM DE SNEEW TE ZIEN,IK BEN BLEI DET TIE HIER NIE MER IS. iK BEN VANAVOND JOUW VADDER WEZE FLICITERE EN GEKONT TER NIE BE ZEN,AS GE TRUG BENT DAN ZAK NOG WELIS AN KOMME BIJ JEU,HOUTOE TIJE EN TOT HORIS,HOUDOE EN DE GROETE VAN OPA FRANS. -
16 Maart 2011 - 16:08
Mariëtte:
Hallo Laura,
Eindelijk heb ik je leesverslagen gelezen, druk druk, druk dat weet je wel. Maar zo te lezen hoeven we ons geen zorgen te maken en maken jullie het daar wel. Niet te veel eten hè, want het is daar zo te zien allemaal wel lekker. Groetjes uit Den Dungen van ons allemaal......Houdoe......