Wauuuw! It was an amazing weekend..
Door: Loraa.
Blijf op de hoogte en volg Laura
22 Maart 2011 | Turkije, Kayseri
Ik ben er weer met het weekendverslag. Ik kan jullie vast vertellen dat het écht een tóp weekend was.. Dus ga er maar even voor zitten !!
Donderdagavond zijn we naar een concert geweest van de 4e en de 5e groep. Op 18 maart is Turkije in de 1ste wereldoorlog bevrijd. Dit is nog steeds een herdenkingsdag. Door deze reden hebben zijn de kinderen al een tijdje bezig geweest met het voorbereiden van deze presentatie. Ali had ons uitgenodigd om ook te komen kijken. Dit leek ons wel een leuk idee, dus wij zouden donderdagavond om half 7 worden opgehaald om naar het theater te gaan. Het begon om 7 uur en de ene leraar zei dat het anderhalf uur duurde, de ander dat het 2 uur duurde en weer een ander zei dat het 2,5 uur zou duren. We zijn dus maar van een uurtje of 2 uitgegaan! We kwamen er de dag zelf achter dat heel deze presentatie in het Turks zou zijn!! Hmmm, dachten we. Dat zal nog leuk worden om daar naar te luisteren. We zaten daar op onze bioscoopstoelen te kijken en te luisteren. Het was uiteindelijk goed te doen, maar het duurde erg lang! Seref had al een aantal keer aan een paar meiden gevraagd of ze thee wilden drinken, maar wij vonden dat natuurlijk onbeschoft om weg te lopen van de voorstelling. Het viel me erg op dat er heel veel mensen op stonden en wegliepen, of ze terug kwamen of niet dat wisten we niet, maar er werd constant gelopen tijdens de voorstelling. Wij dachten al van: ‘Dat doe je toch niet!’ Maar we kwamen er dus aan het eind van de voorstelling achter dat je tijdens de voorstelling thee kon drinken. Beetje jammer dat we dit niet eerder door hadden.. Hier hebben we achteraf nog wel veel om kunnen lachen met de leraren. De leraren vonden het zelfs saai worden! Haha!
Fridayevening zouden 3 meiden bij studenten moeten gaan eten. Omdat het donderdagavond al zo laat was geworden is deze afspraak gecenceld. We zijn nog niet naar de underground geweest, dus omdat we deze avond toch allemaal vrij waren leek het ons een goed idee om dit eens te doen! We hadden via de leraren de sluitingstijden gevraagd. De underground zou tot 22.00 open zijn. Hier zijn we dus vanuit gegaan. We hebben ons eerst suf gezocht naar de underground, want Elke dacht dat ze wist waar het was! Het zou achter het paard zijn. Maargoed, vanuit welke kant gekeken, dat was dus de vraag!! Maargoed, uiteindelijk aan meisjes gevraagd en ze hebben ons de weg gewezen naar de underground.. Maar tot onze verbazing was het ‘gesloten’ !! Dat was wel erg jammer, want natuurlijk hadden een aantal dames zich er al op verheugd om te gaan shoppen, daar bedoel ik niet mezelf mee! Maar ik had een leuk cafeetje gezien waar een bandje aan het optreden was, dus mij leek het een strak plan om daar een drankje te nuttigen. En gelukkig stemde iedereen voor om daar iets te drinken. Was een erg gezellig cafeetje, we hebben er ook nog iets lekkers bij genomen.. Dat doen we hier niet anders meer lijkt wel.. Een lekkere wafel of een chocolade fondue is natuurlijk nooit verkeerd! We kwamen er toen pas achter, dat er nog een pan met appels op het vuur stonden.. Want ze hadden zin om appelmoes te maken, maar waren vergeten om het uit te zetten. We waren maar snel naar huis gegaan om te kijken of het huisje niet was afgefikt! Maar gelukkig hing er alleen een grote rookwolk van appels… De stank was de volgende dag nog te vinden in de keuken.. De pan is inmiddels nog niet schoon, het is namelijk een grote zwarte plek !!
Saturdaymorning was het de bedoeling dat we om half 9 aan zouden rijden naar Cappadocia. Een erg mooi gebergte. Dit is zo’n uur rijden vanuit hier. We gingen met drie auto’s. Drie leraren met hun vrouwen, dit paste dus allemaal precies met 9 dames. We hadden er allemaal erg veel zin in want er stond een heleboel op de planning! Het is uiteindelijk half 10 geworden voordat we aan zijn gereden, want Bora’s vrouw had migraine dus daarom waren ze later. We zijn als eerst richting Cappadocia gereden, we zijn daar naar een dorpje geweest waar ze bekend staan om het pottenbakken. Daar zijn we ergens in het zonnetje gaan zitten om te ontbijten. Dit was erg lekker en dit was naast een moskee. We hadden allemaal toch wel wat prikkels om daar naar binnen te gaan om dat toch een keer mee te maken. Dus wij allemaal een sjaal om ons hoofd geknoopt, schoenen uitgedaan en héél stil naar binnen gelopen. Het was toch wel bijzonder om het een keer mee te maken. We zijn daar nog over de wiebelende brug gelopen met een mooi uitzicht over het riviertje. We zijn naar een pottenbakker geweest wat al 160 jaar bestaat. Het is een familiebedrijf en een heel erg mooi bedrijf. We hebben de traditionele manier van vroeger de potten maken ook nog gezien. Lisa mocht dit ook nog proberen en dit viel niet mee. Je moet dit draaien met je eigen benen waardoor dit redelijk zwaar is. Er was ook een winkeltje met allemaal potjes, bordjes, bekers, sieraden en noem het maar op. We konden daar lekker rondneuzen en als we iets wilde kopen mocht dit uiteraard ook!!
Later zijn we de bergen in gereden. De weg er naartoe was al geweldig om het uitzicht te bewonderen met die heerlijke zon in de rug. Daar eenmaal aangekomen zagen we dat er een kameel stond. Manon en Rian hebben het er al drie weken lang over gehad dat ze kameel wilden rijden, dit was dus hun kans. Ze hebben dus eindelijk kameel gereden in hun leven! Anouk en Elke hebben ook nog op de kameel gezeten.. Ik vond het maar zielig voor dat beest, dat heel de dag rondjes moest lopen en in de hitte moest staan, dus ik ben er niet op geweest. We zijn daar de bijzondere rotsen ingelopen en geklommen. Dit was heel erg apart en bijzonder. Deze bergen zijn ontstaan door de natuur. Door de woestijn, water, wind en de regen.. We zijn nog naar een aantal andere mooie plekken geweest waar deze bergen overal te zien waren. In een berg kon je een kameel herkennen. We zijn ook nog naar een kasteel geweest wat ontstaan was uit deze soort bergen. Deze was erg hoog, maar ik had nergens schrik voor! Ook hebben we bij een ander plekje wijn geproefd en echt Turkse appelthee gekocht.
Maar nu moest het relaxte van alles nog komen. Naar een echt Turks badhuis!! Daar heb ik echt is goed van genoten. We kregen als eerst een gezichtsmasker en gingen daarmee in de sauna. Hierna moesten we onder de douche staan om het van ons af te wassen en vervolgens mochten we in het zwembad. Vervolgens werd heel ons lichaam gescrubd en daarna gemasseerd. Daar heb ik lekker van genoten. Toen dit achter de rug was mochten we nog even relaxen in het zwembad.
Er was een einde aan deze dag gekomen. We zijn terug gereden naar de appartementen en we waren allemaal bekaf. Nog even op internet gekeken, maar ben daarna vrij snel gaan slapen.
Sunday:
Heeeerlijk om tot half 12 uit te slapen.. Dit was me erg goed bevallen! Dit was de eerste keer dat dit gelukt was. Vandaag was de planning om weer te gaan shoppen.. En ja hoor, ik ging ook weer gezellig mee. We waren weer naar een ander gedeelte gegaan om te shoppen om zo weer andere winkels te ontdekken. We hadden een leuk tentje ontdekt waar we kebab konden eten. Hier hebben we een heerlijke donner kebab gegeten. Die smaakte erg goed, helaas dacht Anouk hier anders over!! We hebben de groep in 2 gesplitst om makkelijker te shoppen en hebben daarna nog boodschappen gedaan. Ik was álweer goed geslaagd. Ik werd al shopaholic genoemd door m’n kamergenoot..
Maargoed, weer een lekker dagje eruit geweest, dat is nooit verkeerd. Gisteravond gebeurde er ook nog iets mafs! Ik was aan het kletsen via skype met papa en mama. Gelukkig was ik net een beetje aan het afsluiten. En opeens viel de lamp uit op mijn kamer, ik dacht dat er een grapjas het licht had uitgezet, maar dit bleek dus niet zo te zijn.. En ja hoor , de stroom viel uit en dit keer niet alleen bij ons maar bij alle appartementen.. Dus de internetverbinding werd ook automatisch verbroken, volgens mij dachten paps en mams dat ik ze had weggeklikt, maarja, dit heeft nog wel even geduurd voordat het licht weer aan ging! Zo’n anderhalf uur denk ik. Was ook wel gezellig in het donker, het was alleen een beetje lastig met het eten, maar dit heeft ook weer grappige momenten opgeleverd.
Vandaag zijn we ook nog naar een high school wezen kijken. Dit was wel een bijzondere ervaring! We leken net aapjes. Haha. We kwamen op het schoolplein gelopen en alle studenten hingen uit het raam om naar ons te kunnen kijken. We hebben een rondleiding door de school gehad en hebben kennis gemaakt met de leraren. We zijn in een aantal klassen geweest. De studenten wilden graag vragen aan ons stellen en vonden het super leuk dat wij bij hen langs kwamen. Ze waren erg enthousiast en ook wel een beetje zenuwachtig.
Vanavond hoefde ik niet bij studenten te gaan eten, vanavond waren drie andere dames aan de beurt, we hebben net een heerlijke pizza gegeten. Dit was zeker geen verkeerd plan..
Wij zijn deze week de juffen van de kindergarten. De juf die deze lessen altijd geeft is naar Antalya met alle studenten van groep 5. De leraren van de English department moeten deze lessen overnemen. Het leek de mannelijke leraren van het department een beter idee dat wij die lessen zouden geven omdat ze anders bang zijn dat ze een kind uit het raam gaan gooien. Haha.
Ik mag morgen 2 lessen gaan geven bij die lieverds..
Volgende week zaterdag vliegen we al terug !
Help!! Dit gaat wel heel snel zeg..
Ik wil eigenlijk nog helemaal niet naar huis, wat een leventje hier zeg!
Ben alleen bang dat dat geen optie is dus ik zal er ook aan moeten geloven als het zover is..
Blijf allemaal reacties geven op de verslagen, ik vind het alleen maar leuk om dit te lezen van jullie.:D
Liefssss, (K)
xxxxxxxxxx
21 Maart 2011 - 17:55
Lisa:
Wat ben je toch weer avontuurlijk bezig geweest, super om te lezen dat het allemaal zo leuk is!
Begin toch best wel een beetje te balen dat ik deze kans niet gegrepen heb..
Ik heb trouwens al gecheckt wanneer we kunnen bijkletsen, moet binnenkort een zondag met jou werken :D
xx -
21 Maart 2011 - 19:17
Berny:
Hé die Laura,
Wat maak jij ontzettend veel mee zeg! Je zult het straks in Oirschot en Best misschien wel heel erg saai vinden.... Maar hier is ook genoeg te beleven. We missen je wel ontzettend hoor! Vandaag hebben we met de kinderen je foto's op het digibord bekeken, dat vinden ze erg leuk.
En voor mij ligt er nog een stapeltje of 4 schriften te wachten (en nog heel veel stencils), tja dat krijg je als je vergadering hebt en je stagiaire lekker in Turkije zit.... Maar we gunnen het je van harte hoor!
Nog maar twee weekjes en dan ben je al weer terug in Nederland, geniet er nog van!
Heel veel groeten, Berny -
21 Maart 2011 - 20:37
Paps En Mams:
Hoi Laura,
Leuke foto's bij je verslag. Jammer dat er geen ruimte is voor meer afbeeldingen. Hopelijk zien we meer foto's van je uitstapje naar de bergen straks als je weer thuis bent.
Leuk vinden wij het om de reacties van je "aanhangers" te lezen.
Dat geeft je toch een opkikker nietwaar!
Spreken je binnenkort weer op skype.
Groetjes uit Oirschot van je ouders. -
21 Maart 2011 - 20:39
Beekmans:
Ik heb de temperaturen gezien die jullie hebben daar in Kayseri.
Ik kan je wel vertellen dat het hier warmer wordt snel.
Vandaag werd het zelfs 13 graden en morgen wordt het 15 graden met een lekker zonnetje erbij.
Hopelijk stijgen bij jullie de temperaturen ook geleidelijk, net als bij ons.
Nogmaals groetjes
paps en mams -
22 Maart 2011 - 09:59
Laura:
Het doet me zeker goed om de reacties te lezen. Vind het erg leuk dat mijn stagekindjes ook de foto's hebben gezien in Nederland.
Het is alweer bijna voorbij.. -
22 Maart 2011 - 10:20
Susan Van Mensvoort:
Geniet er nog maar van, het is zo volgende week zaterdag! Maar dan zien wij je weer!! X -
23 Maart 2011 - 07:25
Ingrid:
Hey meis..
Het is weer een leuk lang verslag! Je zult het zeker goed naar je zin hebben!! Ik ben toch wel heel benieuwd naar al je foto's.. Maar als ik dat zo lees zijn jou koffers straks veelste zwaar als je terug moet vliegen met heel dat geshop van jou.. En ik heb nog leuk nieuws de tempraturen hier zijn super en geloof mij als jij terug bent is het super terras weer.. Dus je kunt straks mooi in het zonnetje en onder genot van een drankje al je mooie verhalen vertellen!! Geniet er nog maar lekker van die andere halve week!!
Dikke kus Ingrid -
23 Maart 2011 - 13:54
Maartje:
Geniet er nog van Lau, voor je het weet moet je weer met mij: stappen, naar school, hockey, kletsen, roddelen, scooteren en noem maar op!!!
Ben blij als je terug bent. X -
25 Maart 2011 - 09:08
Berny:
Nog maar een weekje.... Het is echt voorbij gevlogen! Geniet er nog van en tot over een dag of tien! Groeten Berny -
26 Maart 2011 - 17:20
Oom Henk:
wa hek nou geheurd ! warde een bietje ziek ? nou beterschap uit het schijndelse en tot hores
grt Henk Helga & Natasja